Resipi Salted Egg Cornflakes Crunchy Viral !

Setiap kali tiba Hari Raya Aidilfitri, pelbagai jenis kuih muih boleh didapati dan antara kuih kegemaran orang ramai ialah kuih cornflakes madu. Setiap kali musim perayaan, kuih cornflakes madu mendapat permintaan yang tinggi.

Namun, apa kata korang tukar selera tahun ini dengan mencuba salted egg cornflakes crunchy. Resepi ini dikongsikan oleh Normaidani Malek melalui akaun Facebooknya dan mendapat lebih 3 ribu perkongsian.

Bahan-bahan yang diperlukan untuk Salted Egg Conflakes Crunchy!

120 gram – Planta/magerin/butter.

2 – tangkai daun kari.

3 – tangkai cili api merah (hiris).

70 gram – serbuk Salted Egg (beli di kedai bahan bakeri).

1 – sudu kecil gula.

250 gram – conflakes

Jangan sejukkan bawah kipas

Cara-caranya:

Panaskan planta/magerin/butter dan masukkan daun kari. Kacau sehingga sebati.

Masukkan serbuk Salted Egg dan cili. Masuk gula. Kacau sebati.

Masukkan conflakes, gaul sehingga conflakes bersalut. Tutup api.

Boleh simpan dalam balang bila conflakes dah sejuk.

*Sikit tips untuk salted cornflakes, lepas gaul dengan bahan-bahan bakar dalam oven dalam 10-15 minit untuk kekalkan kerangupannya. Jangan sejukkan bawah kipas ye.

Sumber: Normaidani Malek

Published by Reno Cookies

" mm..dapnyeee..tau tau habes! "

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: